O Projektu

RP map

O Projektu

S ponosom vam predstavljamo "RP Map" – inovativni projekat posvećen edukaciji mladih o važnosti očuvanja životne sredine. Ovaj projekt, podržan od strane Ekofonda, ima ambiciozne ciljeve usmjerene ka izgradnji ekološke svijesti među učenicima uzrasta od 9 do 18 godina.

Kroz interaktivne radionice, predavanja i terenske posjete, želimo pružiti duboko i trajno razumijevanje ekoloških izazova. Takodje podstičemo angažman i osnažujemo mlade da postanu vođe u svojim zajednicama kroz aktivizam i inovativna rješenja. Težimo ka sticanju novih znanja o otpadu, deponijama i opasnostima nepropisnog odlaganja.

Kroz strukturirane module, polaznici će naučiti o ciklusu otpada, reciklaži i ekološkim rizicima povezanim s neprikladnim odlaganjem.

Organizujemo kampanje, prezentacije i aktivnosti koje podstiču razgovor i promišljanje o važnosti očuvanja našeg okoline.

Pružiti ćemo dodatne edukacije uz podršku stručnjaka iz oblasti ekologije. Saradnja s stručnjacima i organizacijama omogućava polaznicima direktnu interakciju s liderima u polju ekologije.

RP Map pruža platformu za povezivanje mladih ekologa, omogućavajući im da dijele ideje i podršku.

Pratite nas na društvenim mrežama i budite u toku s najnovijim informacijama i događanjima.

Podržite nas u širenju ekološke svijesti.

RP Map je više od projekta - to je zajednica posvećena očuvanju našeg okruženja kroz obrazovanje i aktivizam.

 Hajde da zajedno gradimo održivu budućnost!