Uspješno sprovedene edukativne aktivnosti o zaštiti životne sredine

Sa zadovoljstvom obavještavamo javnost o uspješno sprovedenim edukativnim aktivnostima posvećenim zaštiti životne sredine, a koje su predvidjene projektom “RP Map”. Kroz naše napore da podignemo svijest o važnosti očuvanja prirodnih resursa i održivog razvoja, ostvarili smo značajne rezultate.

U okviru našeg angažmana, realizovali smo:

  1. Uspješno sprovedenu edukaciju za 100 učenika uzrasta od 9 do 18 godina: Kroz interaktivne radionice, predavanja i terenske posjete, pružili smo znanja o važnosti pravilnog odlaganja otpada, uticaju neformalnih deponija na životnu sredinu te načinima očuvanja prirode za buduće generacije.
  2. Saradnju sa najmanje jednom srednjoškolskom ustanovom: Ostvarena je uspješna saradnja sa dvije srednjoškolske ustanove koja je omogućila realizaciju edukativnih programa u školskom okruženju, doprinoseći širenju ekološke svijesti među mladima.
  3. Angažovanje najmanje 20 novih mladih ekoloških aktivista: Kroz naše aktivnosti, uspjeli smo motivisati i angažovati mlade ljude koji su spremni da se aktivno uključe u borbu za očuvanje životne sredine i promociju ekoloških vrijednosti.
  4. Sticanje novih znanja o otpadu, deponijama i opasnostima nepropisnog odlaganja otpada: Kroz obuke i radionice, mladi su dobili relevantna znanja o upravljanju otpadom, prepoznavanju opasnosti nepravilnog odlaganja te su osvijestili svoju ulogu u zaštiti okoline.
  5. Razvijanje ekološke svijesti: Kroz sve aktivnosti, naglasak je stavljen na razvoj ekološke svijesti kod mladih, te podizanje svijesti o važnosti očuvanja prirodnih resursa i njihovom održivom korišćenju.

Ovim putem želimo da zahvalimo svim učesnicima, partnerima i volonterima koji su doprinijeli uspješnoj realizaciji ovih aktivnosti. Nastavljamo sa predanim radom na očuvanju naše životne sredine i pozivamo sve zainteresovane da nam se pridruže u ovoj važnoj misiji.

Zaštita životne sredine je odgovornost svih nas!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *